– Det er artig å gi ut noe, og ha noe ute på nettet, forteller Drogen, som sammen med bandet lanserte sin første EP den 8. juni tidligere i år. Da ble platen «Alt kan skje» lagt ut på blant annet Spotify, iTunes, Google Play, og flere av de største strømmetjenestene for musikk.

To singlerBandet ga i fjor høst ut to singler, «Bayer & Bass» og «Fire Tima», som har til sammen samlet nesten 20.000 lytt, kun på Spotify. Begge sangene er inkludert i den nye samlingen, sammen med fire nye sanger.

– Vi brukte omtrent 10 dager i studio på å spille inn de fire nye sangene, som var skrevet og produsert på forhånd, kan Drogen fortelle.

EP'en ligger bare ute på nett, og kan ikkje kjøpes fysisk, men Drogen ser ikke bort ifra at det blir en mulighet, dersom de noen gang gir ut album.

Lærerstudenter«Kravstor» ble opprettet for full for snart to år siden, og er satt sammen av en gjeng studenter ved Nord Universitet i Levanger, der alle bandets medlemmer utdanner seg som faglærere i musikk.

– Vi ønsket å starte festband for å tjene litt penger på si, forteller Drogen.

Medlemmene i bandet er spredt utover landet, fra Dovre i sør, til langt opp i Nordland. Men alle er samlet i løpet av skoleåret, med base i Levanger.

Festlig CountrySammen spiller de musikk i country-sjangeren med preg av nordnorsk visesang. Det er det som slår an på fest i Trøndelag, ifølge Drogen. I starten gikk det bare i cover-sanger av band og artister som «Too Far Gone», «Vassendgutane», og «Creedence Clearwater Revival». Etter hvert begynte bandet å skrive egne låter, men det spilles fortsatt cover-låter når bandet har konsert.

– Vi har ikke mange nok sanger til å fylle to-tre timer, sier Drogen. Men bandet har fortsatt mer på lager, og flere uferdige sanger i vente.

Bandet har flere spillejobber, og blir oftest hyret til fester som ønsker live-musikk, men også julebord, revyfest, molofest, og skal også spille i bryllup i august, samt landsfinale i bilcross i Verdalen den 18. august. Ikke minst skal bandet stå på scenen i Minneparken under Lyden av Dombås den 21. juli. Men på Country-festivalen på Vinstra er de nok ikke å finne med det første.

– Om vi blir invitert, så kommer vi, sier Sindre.

Fra Rock til CountryDrogen har drevet med musikk mesteparten av livet, men for han er dette nytt terreng.

– Det er en ganske ny sjanger for meg. Jeg har mest erfaring med rock og metal, så det krever litt omstilling, forteller Drogen, som har brukt flere timer på å lære country-gitar, med ispirasjon fra blant annet Mark Knofler og Brad Paisley.

Sinde Drogen fra Dovre spiller gitar i bandet Kravstor. Foto: Privat