Marit Nyhus åpnet kaféen "Heime" for bare litt over tre uker siden, men hun kan fortelle at den tiden føles som en evighet. De tre ukene har vært hektiske for den nyåpenede kaféen, som uten tvil skyldes tilstrømningen av turister i Dombås nå på sommeren.

Trafikken har vært bra, og både turister og lokalbefolkningen tar turen innom jevnlig.

- Det varierer fra dag til dag. En dag kan det være mange turister, mens en annen dag kan det være mange lokale, forteller Nyhus.

God hjelp har hun også. Både kjæresten og moren har vært med på dugnadsarbeid, og kaféen har tre ansatte. Blant de sistnevnte har én av dem nylig lært å operere kaffemaskinen på bruket, som er en god avlastning for Nyhus.

I tillegg til kafé driver Nyhus også turistinfo, som jevnlig blir benyttet av egnede målgruppen. Safari, overnatting, turmuligheter og aktiviteter i området er ting som interesserer turistene.

Kaféen har også redusert åpningstiden etter den ble startet, som har kuttet én time av stengetiden.

- I starten satt mange til stengetid, men etter hvert begynte det å dabbe av på kveldstid. Men vi holder gjerne åpent så lenge det sitter folk her, forteller Nyhus.

Nyhus driver nå kaféen på heltid, og trives med det. Sommeren har vært hektisk, men hun håper å kunne balansare kafédrift og fotografering samtidig etter hvert. Hun håper likevel at folk fortsetter å benytte seg av tilbudet utover høsten.

Åpnet i maiKina-restauranten på Dombås Gjestehus, drevet av Gang Shu Wang, ble åpnet på selveste 17. mai i år, og opplever dermed sin første sommersesong på Dombås. Så langt har det vært en bra åpning for gjestehuset.

- Vi er fornøyde. Det har gått bedre enn forventet, forteller Wang.

Dombås Gjestehus gjør det bra på overnattingsfronten, og har fått inn mange turister fra ulike nasjonaliteter. Alt fra Sverige til Taiwan er representert. Gjestene har også vist seg å være fornøyde med maten, som serveres i restauranten som drives i forbindelse med gjestehuset.

- Vi er fortsatt ganske nye, og vi har hatt en bra begynnelse. Vi tar én dag om gangen. Det er spennende å drive, for plutselig kan det være mye trafikk, og plutselig ikke fullt så mye, forteller Wang.

Gjestehuset ligger ikke like sentralt som mange av de andre serveringstilbudene på Dombås, men har god forbindelse med E6, som det ligger plassert like ovenfor i bakkene opp mot Dovrefjell.

- Det er stille og rolig her, og ikke så mye støy fra veien, sier Wang fornøyd.

Barndomsvenninne Mona Christin Nytun og Marits kjæreste Erland Einbu Wigenstad hjalp til på åpningsdagen. Marit Nyhus og Ingrida Nazaretian er ansiktene en vil møte til daglig. Foto: Anne Marie Aa
Dombås Gjestehus har lokaler i det tidligere asylmottaket på Dombås.