Det så grått ut tidlig på dagen, da regnet øset ned fra en skydekket himmel. Men på ettermiddagen var det i ferd med å snu, og sommerværet slik vi kjenner det fra i år var tilbake. Med finværet fulgte også gjestene, og bortimot hundre personer besøkte Lorkverna, ifølge Oddvar Romundset fra historielaget.

Programmet åpnet med høytlesning fra Audun Høgbrennas nye diktsamling, "Rips og Rabarbra." Dikteren skulle egentlig være til stede under severdighetene og selv stå for lesingen, men kunne ikke komme, så diktene ble dermed lest opp av noen andre.

Alt gikk heller ikke etter planen da det var meningen at det skulle serveres reinsdyrlår stekt på gamle måten, nemlig i grop. Men skogbrannfaren som har gjort opptenning i skog og utmark forbudt førte til at dette måtte gjøres på den moderne måten, og stekes i ovn.

Godt ble det likevel, og den som punget ut med noen ekstra kroner fikk en middags-verdig porsjon med reinssteik, noe som falt i smak hos de som fikk smake.

Det samme opptenningsforbudet førte også til at de besøkende ikke fikk sett smia i skikkelig aksjon, men Tor Einbu sto likevel og forklarte muntlig.

Folksomt ble det likevel, og som fast innslag i Markens Grøde besto Lorkverndagen også av omvisning på området. Fineværet kom akkurat tidsnok til at de besøkende også fikk nyte en varm sommerdag i fine omgivelser, og både barn og voksne, med et aldersspenn på bare noen få måneder til hele 92 år, så ut til å kose seg.

Laila Brøste skjerte opp lår fra reinsdyr.
Reinsdyrlår, nypoteter fra Lesja, seterrømme og solbær, ruccula og flatbrød.
Aagot Sørumgård Botheim serverte kaffe og bakverk, som hun sammen med Marit Kolstad og Mari Sæland stått for.
Tor Einbu fortalte om kolmila på Lorkverna.
Odd Reidar Hole og Odd Gråberg malte korn om til mel.