- Vi er veldig fornøyd med hvordan arrangementet har gått i år, og det har også vært god påmelding i år, forteller Anders Kongsrud, som er forman i Norsk Motor Klubb Nord-Gudbrandsdal.

Bjorlicrossen ble først arrangert i 2009 og har hatt en fin progresjon siden den gang, og Kongsrud kan også fortelle at opptil 50 frivillige var tilstede for å få arrangementet i havn.

Opptur og nedturDaniel Lindsø fra Dovre kjørte veldig bra i innledende omganger og kvalifiserte seg for finalen.

- Jeg var fornøyd med å komme til A-finalen, da det var et mål før jeg kom hit. Det gikk veldig bra i finalen helt til jeg havnet på taket. Det var ikke helt etter planen, men jeg er fornøyd uansett selv om det ikke gikk helt veien i finalen, forteller Lindsø.

Lindsø havnet til slutt på en meget respektabel 6. plass.

Misfornøyd brorSelv om det ble både opptur og nedtur på samme dag, som det ofte er i sport, var Lindsø fornøyd. Det gikk dermed ikke like bra med bror Martin, som hadde en lite samarbeidsvillig bil.

- Den samme delen ryker i begge heatene, så da gidder jeg ikke prøve mer. Dette skjedde også i Gol for to uker siden, men jeg hadde håpet den skulle holdt i dag da, forteller Martin.

Det er ikke første gang brødrene har deltatt på Bjorlicrossen, da de har vært med siden de startet for sju år siden.

- Jeg har jo to åttende plasser her de siste to årene, så jeg hadde jo håpet på mye bedre enn dette, men når bilen ikke går så får jeg ikke gjort så mye med det, sier Martin.

Actionfylt finaleDet ble en actionfylt dag med et par besøk i ambulansebilen og noen utkjøringer. Dette er ikke uvanlig når man gjør alt for å komme først til mål. I tillegg til Daniel Lindsø sitt uhell måtte også en bil til bryte løpet. Til slutt kunne Arild Olderløkken fra NMK Nord-Gudbrandsdal juble for seier foran Stefan Hulsund, NMK Melhus og Jonny Roaldsøy, NMK Molde.

Det ble også arrangert en junior-klasse der Dennis Johnsen fra NMK Melhus vant, foran Simen Lindsø, NMK Nord-Gudbrandsdal og Peder Bones, NMK Støren.

Tekst og foto:- Dan Gaute Korsvold