Jeg har veldig sansen for denne type musikk, og den er veldig nær vår folkemusikk som jeg har studert, forteller Ingeborg Dalheim.

Sammen med André Lislevand på gambe og Erik Skanke Høsøien på theorbe sang Dalheim på italiensk.

Fornøyd arrangør

Erik Langdalen som driver Budsjord gard var veldig fornøyd med musikken.

– Jeg har kjent Ingeborg i mange år, og hun var en av de første jeg traff på tunet her når jeg kom til Dovre. Da pratet vi om musikk og at vi skulle få til slike konserter som i kveld. I tillegg har jeg veldig sansen for slik musikk og Ingeborg har hatt 10-12 konserter her før, så jeg er veldig fornøyd, sier Langdalen.

Kveldens konsert avslutter sommersesongen for denne gang på Budsjord.

– Dette er årets tredje arrangement her. Vi startet med en kunstutstilling og deretter en konsert med Trondheim Barokk, med blant annet Erik Skanke Høsøien som var her i kveld, og avslutter da med kveldens konsert, forteller Langdalen, som også kan fortelle at sesongen varer fra Sankthans til 15. august.

Glad i Dovre

Dalheim har bodd i Åsagrende på Dovre i sju år og trives veldig godt her.

– Jeg er veldig glad i Dovre og liker å opptre her på Budsjord. Jeg har vært her med flere forskjellige konstellasjoner før. Jeg er veldig fornøyd med å få med akkurat Erik og André for de er veldig flinke med det de gjør, sier Dalheim, som i tillegg til å gjøre konserter også er sanglærer på Vinstra videregående skole.

Fornøyd med oppmøte

Langdalen er fornøyd med oppmøtet tirsdag kveld.

– Jeg har inntrykk av at folk setter pris på arrangementene på Budsjord, som man også kan se på oppmøte her i kveld. Slike arrangementer er også noe jeg vil gjøre hvert år fremover, forteller Langdalen.

Dalheim er også veldig fornøyd med publikum.

– Ja, det er jo litt spesiell musikk, men jeg er godt fornøyd med at så mange har kommet for å høre på. Jeg har også inntrykk av at folk er flinke til å møte opp på slike arrangementer her i bygda, sier Dalheim.

Erik Langdalen introduserer kveldens opptreden. Foto: Dan Gaute Korsvold.
André Lisveland viser fram instrumentet gambe. Foto: Dan Gaute Korsvold.
Erik Skanke Høsøien viser fram en theorbe. Foto: Dan Gaute Korsvold.