- Det er spennende. Det er utfordrende å få kabelen til å gå opp. Det positive er at vi samarbeider godt sammen, og ser lyst på året. Vi har en positiv innstilling, og vil gi et godt tilbud til elevene. De er det viktigste, forteller Stubbrud.

Hun er ny avdelingsleder på den videregående skolen på Dombås, men har vært tidligere avdelingsleder i to år på Hjerleid, samtidig som hun driver utdanningsprogram på Otta, og er økonomiansvarlig.

Fortsatt full kraftSelv om det ikke ble startet opp en førsteklasse på skolen til høsten, vil utdanningstilbudet være det samme for de gjenværende elevene.

- Vi prøver å kjøre så bred vifte vi kan få til, sier avdelingslederen, som vil kunne tilby interaktiv undervisning mellom avdeling Dombås og Otta.

Ingen av lærerne har heller måtte gå, men flere av de veksler mellom de to avdelingene. Flere fag vil dermed være gjennom videoundervisning, men med lokal oppfølging.

- Det er kun teorien som vil bli gjennomført interaktivt, og det vil gis oppfølging lokalt i studieteknikk, forsikrer Stubbrud.

Faget reiseliv vil foregå gjennom videoundervisning, men har hatt den ordningen i alle år. Fordypning i fremmedspråk vil også gjennomgås interaktivt i hele fylket, men der vil det være med hver enkelt elev.

- De som velger det er motiverte for å lære det, nevner Stubbrud.

Færre, men positive elverSelv om det ikke kommer nye elever for å fylle klasserommene i høst, blir det likevel gjensyn med gamle elever, da flere kommer hjem fra utveksling i utlandet.

Den første skoledagen besto dermed ikke av noe introduksjon av eller for de nye elevene.

- Det gir oss bedre til til de gamle elevene, samtidig som vi komme fortere inn i rutinene, forteller Stubbrud.

Ut i fra det det hun erfarer fra politikere, så er det fortsatt snakk om tre utdanningstrinn på Dombås. Det gjenstår dermed bare å se til neste år om det blir nok søkere.

- Vi må jobbe så godt vi kan med de elevene vi har, og sørge for at de får et godt tilbud. Så håper vi en førsteklasse på plass til neste høst, forteller Bård Ove Øyen, lærer og plasstillitsvalgt for Utdanningsforbundet ved avdelingen på Dombås.

Blant VG3-elevene mener flere at det blir tomt og rolig på skolen når det mangler én klasse. Som kommende russ mener de at det blir kjedelig uten ferskinger, og vil gå ekstra hardt ut mot andreklassingene, spøker de.

De frykter derimot at dette kan gå utover fagtilbudet dersom det ikke blir for få søkere på ett fag, og dermed ikke gjennomført. De mener også det er synd at de ikke blir kjent med nye folk.

VG3-elevene synes det er tomt og veldig rolig uten en førsteklasse på skolen. F.v.: Jon Øystein Killi, Jonas Belle, Ingvild Andgard, Iselin Nerland Killi, Angelika Kolakowska, Ida Moldal og Simen Talleraas.