En viktig del av Myttings suksessroman Søsterklokkene

Romanen Søsterklokkene av Lars Mytting kom ut før helga. Den har allerede gjort braksuksess, og er solgt til flere land. Men visste du at bokens grunnhistorie stammer fra Dovre

Borte i dag: Søstrene Hekne skal ha levd på det lille bruket Hekne, som lå litt ovenfor Lie. Dovrebana går rett gjennom der hustuftene der bruket en gang lå. 

Nyheter

Myttings roman går for seg i den fiktive bygda Butangen, som i boka ligger et sted mellom Ringebu og Fåvang. Her er det en gard som heter Hekne, der det en gang skal ha vært to søstre med en spesiell historie. De to er siamesiske tvillinger, sammenvokst fra hoften og ned. Disse to blir spesielt flinke i billedvev, og kunsten deres gir garden gode inntekter. De lager også en flott billedvev til den gamle stavkirka i bygda. Etter deres død får faren støpt to kirkeklokker, der han blant annet bruker alt sølvet på garden. Klokkene har en spesiell klang, som ikke ligner andre kirkeklokker. Etter hvert har billedveven blitt borte, men de såkalte søsterklokkene henger fortsatt i den gamle kirka. Og denne familien og disse klokkene er, uten å røpe for mye, viktig for bokens historie.