Lesja-seier i KM feltritt på Stav

Lesjaskog-jenta Kjersti Karoline Nyhagen Storrusten feide all motstand til sides og ble kretsmester i feltritt på Stav søndag. Det var en sterk prestasjon.

SEIER: Her ser vi kretsmester Kjersti Karoline Nyhagen Storrusten med sin kjære og flinke vallak, Lerens Prins Amadeo på Stav sist søndag. Foto: Terje Lisødegård 

Nyheter

Kjersti Karoline og hesten hennes, vallaken Lerens Prins Amadeo gjorde sine saker utmerket både i dressur inne i Hippodromen på Stav, på sprangbana og i terrengrittet i området på og utenfor Stav. Feltritt, der resultatene av alle disse tre øvelsene legges sammen, sies gjerne å være hestesportens Formel 1. For der går det unna.

Lesjaskog-jenta rir for Lesja og Dovre Hestesportsklubb, og var eneste KM-deltakeren derfra denne gangen.

Kretsmesterskapet i feltritt er for både Buskerud og Oppland, og i Kjersti Karolines klasse var det totalt sju aktører. Kjersti Karoline ble etterfulgt av konkurrenter fra Stav og Lillehammer. Seieren hennes var klar nok, halvannet poeng ned til andreplassen og nesten ti poeng ned til tredje.

– Det var veldig gøy å se navnet vårt øverst på lista for første gang etter mange år med jobb og træl. Føler vi er inne i en god flyt nå og nå har vi funnet en gren som hesten synes å like veldig godt, så dette kommer vi til å gjøre med