- Vi vil fremme unge jenters interesse for teknikk

Tirsdag 2. oktober vil det bli arrangert Girl Tech Fest på Dovre folkebibliotek.

Dovre folkebibliotek ved Yvonne Holseth arrangerer Girl Tech Fest i høstferien. 

Nyheter

Dette handler om å kode lego-roboter på iPad. Arrangementet er for jenter fra 6. klasse og oppover, og er et gratis arrangement rundt om i hele landet 25. september, men Dovre har fått lov til å velge en dag som passer bedre.

- Vi har et samarbeid med biblioteket og klimalaboratoriet på Sel, og vi bestemte oss for å ha kurset i høstferien, slik at vi kan få flest mulig deltakere hit, sier biblioteksjef Yvonne Holseth.


Mannsdominert

Interessen rundt teknikk har vært størst hos det mannlige kjønn, men Holseth håper dette arrangementet vil føre til økt interesse for teknikk også blant unge jenter.

- Teknikk er jo mannsdominert, så vi håper disse dagene vil bidra til at flere jenter engasjerer seg mer rundt dette temaet, forteller Holseth.

I fjor hadde biblioteket et arrangement for begge kjønn, med et kurs over flere dager med en mannlig instruktur, men i år vil det altså være en kvinnelig instruktør.

- Vi håper at en kvinnelig instruktør vil gi enda større motivasjon for de unge jentene og drive med dette, argumenterer Holseth.


Det vil også være en kursdag på Otta 1. oktober, og det vil bli satt opp gratis transport for begge dagene. Det er en påmeldingsfrist for Girl Tech Fest fram til 20. september. For mer informasjon ta kontakt med Yvonne Holseth ved Dovre folkebibliotek.