Om en måned er det ferske skispor på Dombås

Dette gjelder omtrent uansett vær og føre, på Dombås skiarena har de lagret "snøen som falt" i fjor til å bruke i år.

Denne snøhaugen skal snart fram i lyset igjen, og blir til flotte løyper på Dombås. 

Nyheter

Det er bare å gjøre klar langrensskiene. Også i år vil det være rekordtidlige løyper å benytte seg av på Dombås.

Etter å ha gjennomført forprosjekt i 2017, videreføres tidligsnø-prosjektet i de kommende tre sesongene.

Åpningsdato på skiarenaen i høst er fastsatt til 25. oktober. Da skal ca. 10.000 kubikkmeter snø, lagret i området siden februar, være ferdig utlagt på skiarenaen. Snøen er produsert i februar og mars i minus 15 grader, noe som skal gi topp snøkvalitet. Snøen dekkes så til med rundt 50 centimeter furubark. Siden  snøen lagres i en utsprengt nisje i fjellet, blir tre sider av lageret kaldt fjell. Dette gjør at svinnet på snøhaugen, som lagres i seks måneder før den avdekkes og kjøres ut i løypene, er nede i kun 16-17 prosent. Dette blir målt og fulgt opp av NTNU i Trondheim.

Dombås skiarena gir snøgaranti overfor tilreisende klubber og lag. Flere lag har allerede meldt sin ankomst til Dombås

– Etter avsluttet prøveprosjekt i 2017, ble det i sommer signert en treårig samarbeidsavtale mellom Dombås IL og Dovre kommune om finansiering av ressurser til koordinering og markedsføring av tidligsnøtilbudet på Dombås, forteller næringskonsulent Steinar Tolf Jacobsen i Dovre kommune.

Prosjektet har en kostnadsramme på kr. 255.000 per år, og er planlagt finansiert gjennom inntekter som de samarbeidende overnattingsbedriftene tar inn fra de tilreisende treningsgruppene, tilskudd fra Dombås IL-Ski/skiskyting og fra Dovre kommune. Foreløpig er det inngått samarbeidsavtaler med Trolltun Gjestegård, Dombås hotell, Furuhaugli Turisthytter og Toftemo Turiststasjon, og det jobbes med å få landet flere avtaler.