Comeback for Fjord Jerven

Traveren Fjord Jerven har vært ute av løp siden 20. mars i fjor, da han fikk en gaffelbåndskade på et Eliteløp på Leangen. Nå prøver han seg på Biri.

Fjord Jerven prøver seg på travbanen igjen.   Foto: arikv/anne marie aa

Nyheter

I sommer har hingsten gått med hoppefølge sitt i Sikkilsdalen i Jotunheimen.

-Å slippe Fjord Jerven der var med tanke på rehabilitering av foten. Der har han har vært i aktivitet i ulent terreng hver dag, og bygget muskler vi ikke har hatt sjans til å få bygd på flat mark.  Senefeltet rundt gaffelbåndet er blitt styrket, og muskler som ellers ikke blir brukt, har blitt bygget opp, så jeg tror han har dratt fordeler av å ha gått i fjellet i overkant av to måneder, sier eier og trener Ola Martin Aasen. Han eier hingsten sammen med John Floberg.

Sikter mot Jacob Meyers Pokalløp og Lars Laumbs Løp

-Fjord Jerven skal testes på Biri nå på fredag, for å se hvor han ligger. Kusk Tor Wollebæk kommer og skal kjøre hurtigarbeid, og da vil vi se hvor han står, sier Ola.

På grunn av at hingsten har vært ute av løp i over 12 måneder, må han kjøre prøveløp før han kan starte løp. Videre sikter de seg inn på Jacob Meyers pokalløp, og Lars Laumbs Løp i mars/april.

Tidligere har hingsten vist gode takter som løpshest. Hans beste tid er 19,1a og har et grunnlag på 2,1 millioner. I 2015 vant han DNTs 5-årsløp. Fjord Jerven er etter elitehingsten Åsajerven og u. Storeng Silva. Bestefaren Järvsöfaks (Den beste kaldblods travhesten gjennom tidene.) fikk gaffelbåndskade da han var seks, og gikk løp helt til han ble femten.

Tar hensyn i treningen

-Men gaffelbånd er gaffelbånd, man vet aldri hva som skjer. Etter en slik skade mister man elastisiteten, og man kan selvsagt risikere at det ryker på nytt. For å unngå dette bruker vi utstyr som gjør at hesten roer seg ned i det startskuddet går. Det er da det er mest kritisk. Fjord Jerven er kvikk i frasparket, og akselererer lynraskt. For å unngå dette «hugget» bruker vi noe som heter pullnet, som plasseres over nesa, og bremser hesten. Jeg håper og tror at med riktig trening i forhold til skaden, så skal det gå bra, sier Ola optimistisk.  

Pallplass og prøveløp

På fredag gikk «Helten» som eies av Sverre Skrugstad inn til 3. plass på Biri.

Og søndag  gikk «Lesjatøffen» til Hanne Jørstad prøveløp, der han fikk godkjent. Det vil si at han nå er klar for å være med på toto løp.