Avdem på TV-skjermen

Onsdag 10. oktober er det duka for ostefest på Matkanalen.

Åse Haugstad, Anna Avdem og Sigurd Avdem er snart å se på TV.   Foto: arkiv

Nyheter

Der følger vi Sigurd Avdem og Åse Haugstad sitt arbeid i ysteriet, og dattera Anna Haugstad Avdem som står ute i butikken. Vi får et innblikk i ysting av Fjelldronning, og koking av Huldreost.

Matkanalen er en egen TV-kanal, kun for mat og matlaging, de har nå produsert et nytt program som heter Smakslandet. Her blir vi kjent med åtte forskjellige ysteri, blant annet Avdem Garsysteri på Lesja.

I programmet er det hentet inn kokker som skal tilberede mat med ost fra de forskjellige ysteriene. Kokken i Avdem sin episode er Hans Marius Nuvstad fra Sel, som er kjøkkensjef på restaurant Teatro i Oslo.

Programmet har blitt laget i forkant av World Cheese Awards, som skal holdes i Bergen. Enklere sagt VM i ost. Det er første gangen Norge arrangerer dette. I fjor var det VM i London, der Avdem tok bronsemedalje med osten Vellagret Fjelldronning. I år stiller Avdem med seks oster, Fjelldronning, vellagret Fjelldronning, Mor Åse, Bufast, Huldreost og Pultost.