Uheldig havørn på Lesjaleira

Fredag var Siv Haugen og mannen Åge på tur på Lesjaleira, da de plutselig fikk øye på to store fugler, som viste seg å være et havørnpar.

Åge Haugen på tur ut i Lågen for å hente havørna.   Foto: Siv Haugen

Nyheter

Siv hadde med seg kamera, og prøvde å få knipset det spesielle øyeblikket, men de var for langt unna. Etter flere forsøk bestemte de seg for å dra tilbake dagen etter for å få bedre bilder. Neste dag var det ikke lenger to ørner, men de fikk øye på noe uvanlig uti elva.

Hjemmelagde vadere

– Det viste seg å være en fjærhaug på en sandbanke uti elva. Vi hadde ikke med oss utstyr til å komme dit, så vi dro hjem og grublet litt på hvordan vi skulle komme oss ut dit. Etter litt tenking laget vi oss «vadere» med søppelsekker. En sekk på hvert bein, og gaffateip. Det fungerte fint, vi kom oss over, og fikk sett nærmere på fjærhaugen. Det viste seg å være den ene havørna, som lå død. Den hadde brukket vingen, og blødde fra brystet, forteller Åge.