Flere militære kolonner i dag

38 militærkolonner vil være på vegen fredag.

Det vil være militær kolonne på vegen også i dag.   Foto: Forsvaret

Nyheter

Heldigvis er ikke alle på samme strekning. For trafikken i Lesja og Dovre gjelder det en kolonne som skal gjennom Lesja og Dovre - og videre til Alvdal. Den skal gå fra Kristiansund via Bergsøya og Molde, så til Åndalsnes og opp Romsdalen og gjennom Lesja, før strekningen fra Dombås til Alvdal. Kolonnen skal være på vegen mellom klokken 14.00 og 23.58.

– Militære kolonner har et annet kjøremønster enn øvrig trafikk. En kolonne kan bestå av inntil tolv kjøretøy. Farten vil i mange tilfeller være lavere enn tillatt hastighet. Statens vegvesen ber trafikantene være ekstra oppmerksom og vise hensyn, og beregne litt ekstra kjøretid på de aktuelle veiene, i de aktuelle tidsrommene, sier kommunikasjonsrådgiver Åsmund Møller Johansen, i Statens vegvesen Region øst.