Vellykket kretsmesterskap for G16

Lesja/Dombås G16 9er gikk i helga av med seieren etter sluttspillet i kretsmesterskapet i fotball som ble avgjort på Gjøvik.

G16: Bak fv: Zakariya Muhamud, Abdi Muhamud, keeper Elias Hagevold, Jon-Erling Berg Leren, kaptein Ruben Kjelshus, Brage Adrian Killi-Moa, Ruben Pedersen, Magnus Schjelle og Fredrik Reitan Holen. Foran fv: Lars Kristian Tordhol, Vemund Berget Doseth, Mirwet Amanuel og trener Thor Morten Lindsø.  Foto: Odny Merete Berget Doseth

Kretsmestere: Gutten får tildelt KM-pokalen.  Foto: Odny Merete Berget Doseth

Nyheter

De lokale fotballtalentene spilte to kamper på lørdag. Først mot Stange, hvor Lesja/Dombås seiret med 4-2. Målscorere under den første kampen var Abdi Osman Muhamud, Lars Kristian Tordhol, og to på Jon-Erling Berg Leren.

Den andre kampen var mot Vang, der guttene nok en gang kom seirende ut etter to omganger. Stillingen ble 3-1, og målscorere denne gangen var Ruben Kjelshus, Vemund Berget Doseth og Lars Kristian Tordhol.

- Dette var virkelig moro. Laget kan takke trener Thor Morten Lindsø som ville ta trenerjobben. Det var lenge usikkert om guttene fikk trener dette året. De møttes en gang i uka fra nyåret for å spille fotball sammen. Men i slutten av mars ordnet det seg med trener, forteller lagleder Odny Merete Berget Doseth.

Flere av guttene på laget har aldri spilt sammen før, men til tross for dette har det gått bra.

- Det er viktig å ha en trener som er engasjert og har god greie på fotball når døm begynner å bli så store. Mulig dette er første gangen at et gutte samarbeidslag oppnår KM tittel. Vi er usikker på hvor pokalen skal stå, Lesja eller Dombås, men trener Thor mener den kan stå på Jorabrua, sier Doseth.

Nå gjenstår én kamp i 11'er-serien som skal spilles førstkommende lørdag på Fåberg. Laget ligger an til å komme på første- eller andreplass, avhengig av hvordan den siste kampen går, og hva stillingen blir etter siste kamp mellom Kvam og Heidal.

- Etter vårsesongen kom vi på 3.plass, så det blir uansett bedre nå på høstsesongen. Men det hadde jo vært moro å bli seriemestere i 11èr fotball også, sier Doseth.

Laget skal også delta på Otta cup første helga i november.

- Etter det blir det godt med ei pause, kanskje til etter jul. Da er det bare å håpe at G16 kan få en trener neste sesong også, avslutter Doseth.