P-plass på dugnad

En ivrig og arbeidsvillig dugnadsgjeng har sørget for bedre parkeringsfasiliteter ved Fredheim på Dovre.

Pleie- og omsorgssjef, Finn Bergseth (midten), foretar snorklipping for den nye parkeringsplassen ved Fredheim omsorgssenter. Dugnadsgjengen var også godt fornøyde med resultatet. F.v. Jørn Ryddølen, Tor Christer Siljehaug, Ola Jon Angard og Arne Heggeli. Sistemann i dugnadsgjengen, Trygve Hovde, var ikke til stede under åpningen.  Foto: Monica Hjelle

De andre måtte bare stille opp, da vet du, når jeg fikk denne ideen.

Ola Jon Angard, initiativtaker og selvutnevnt slavedriver

Det nyttet ikke å protestere for initiativtaker Ola Jon Angard (t.h.), da resten av gjengen bestemte seg for å kalle opp plassen etter ham.  Foto: Monica Hjelle

Nyheter

Det som for få uker siden var et område med villniss, fremstår i dag som en fullt funksjonell parkeringsplass. Dugnads- gjengen, som består av Ola Jon Angard, Jørn Ryddølen, Trygve Hovde og Arne Heggeli, trådte til for noen uker siden, etter at behovet for flere parkeringsplasser har vært luftet i lang tid.

– Området ligger jo der, så det er bare dumt at det ikke tas i bruk, når det er behov for det, sier Angard, som har vært initiativtaker og etter eget sigende en form for slavedriver.

– De andre måtte bare stille opp, da vet du, når jeg fikk denne ideen, skratter han.

Godslig krangel

Det er ingen liten jobb de fire har utført. Det er kjørt bort stein og diverse materiale som lå lagret på området. I tillegg ble syv store lass med matjord fjernet, før området ble fylt med stein og toppdekke. Resultatet er upåklagelig, og karene selv er godt fornøyde.

– Jeg kjenner jeg er glad i dag, for dette ble bra. Og det er utrolig moro, sosialt og trivelig med dugnad, forklarer Angard, og de andre bifaller.

– Dere har vel også kranglet litt, på et vennskapelig nivå, slik dere pleier, sier vaktmester Tor Christer Siljehaug og høster bekreftende latter til dette.

Fornøyd

Pleie- og omsorgssjef Finn Bergseth får æren av å forestå den høytidelige åpningen av parkeringsplassen, samt være førstemann til å kjøre en runde på området.

– Det er fast og fint å kjøre her, sier han, før han parkerer bilen i et hjørne av den nye plassen.

Han er sikker på at flere parkeringsplasser i tilknytning til Fredheim, vil komme godt med.

– Da slipper vi parkeringskaoset som oppstår de gangene det er større arrangement her. Vi har greit med plasser til det daglige, men det er når det er noe ekstra at det blir problemer. Det er fint å få utnyttet dette området som har stått her som et villniss, utdyper han.

Ola Jons plass

Etter åpning og første parkering, diskuteres skilting og forslag om å gi den splitter nye parkeringsplassen et eget navn.

– Ja, det må jo bare bli Ola Jons plass, det da, skratter arbeidskameratene til initiativtakeren, og vaktmester Siljehaug tar sporenstreks oppdraget med å ordne skilt.