Åpningshelg i skibakken

Bjorli er klar for ny skisesong allerede den 2. november.

Bjorli Skisenter åpner i helga.  Foto: Arkiv

Nyheter

På fredag åpner Bjorli Skisenter for sesongen 2018/19, med to ferske løyper og én heis.

Snøproduksjonen har stått på for fullt siden lørdag, og allerede til helgen er skisenteret klare med de nederse 800 meterne av Lysløypen (opp til A-masten) og de nederste 800 meterne av Bøvra, med ypperlige forhold. Det er kun T-krok-heisen som vil være åpen foreløpig.

- Vi gleder oss å starte opp etter en lang sommerferie, forteller Pernille Melbye ved skisenteret, som kan glede seg over tidlig skisesong, til tross for at det bare er deler av skitrekket som åpner.

Det er likevel ganske tidlig i forhold til i fjor, da skisenteret åpnet den 18. november. Men det trengs fortsatt mer naturlig snø før de kan åpne for fullt.

- Det er fortsatt ikke dypt nok i flere steder i terrenget, og mye stein dukker fortsatt opp under snøen, kan Melbye meddele.

Bjorli er jo kjent for å være snøsikkert med tidlig snøfall, og Melbye har opplevd at flere har ringt inn allerede for å høre når skisenteret åpner, og forventer mange besøkende i åpningshelga.

Temperaturen på Bjorli har vært nede på tosifrede antall minusgrader, men til helga er det meldt varmegrader i fjellbygda, med nedbør i form av regn på fredag formiddag, men sludd utover ettermiddagen og lette snøbyger på kvelden, ifølge Yr.