Åpner for julefeiring på Tunstugu:

Etterlyser frivillige

Ordfører Mariann Skotte og varaordfører Ronald Kikut ønsker at Tunstugu kan bli en samlingsplass på julaften, for de som ønsker det.

Varaordfører Ronald Kikut og ordfører Mariann Skotte i Lesja vil gjerne åpne Tunstugu for et lavterskelarrangement julekvelden, men de er avhengige av hjelp fra flere frivillige for å få det til.  Foto: Privat

Jula kan være en ensom tid. Det ønsker ordfører og varaordfører i Lesja å gjøre noe med.  Foto: Arkiv

Nyheter

«Vi ønsker å bidra til at ingen i Lesja skal måtte sitte ensomme på det som for de fleste er årets familiedag.» skriver de i et innlegg på Facebook, som onsdag formiddag var delt 42 ganger. Med innlegget ønsker ordfører og varaordfører å lodde stemningen for å få i stand et arrangement på Tunstugu julekvelden, men de er avhengige av frivillige for å få det til.

Lavterskeltilbud

Varaordfører Ronald Kikut forteller at det var kona hans som luftet ideen for noen år tilbake.

– Det kokte dessverre litt bort, men nå tar vi frem igjen ideen, sier han.

Han forteller at hovedmålet med arrangementet er at det skal være et lavterskeltilbud og en mulighet for folk som har lyst til å dele julaften med andre. Kikut håper også at det kan være et tilbud til de som kommer fra andre kulturer.

– Og så er det en kjensgjerning at av alle par som bor sammen, så blir 50 prosent alene på et eller annet tidspunkt. Men arrangementet er ikke tenkt bare for enslige. Par eller andre som ønsker å feire jul sammen med andre fra bygda, er velkommen. Ingen blir avvist, lover han.

Trenger frivillige

For at arrangementet skal bli en realitet er de imidlertid avhengige av at noen vil delta i arrangementsarbeidet. Etter at innlegget ble delt på Facebook, har de kommet i kontakt med noen som vil levere gratis poteter til julemiddagen, samt noen som vil bidra med å transportere gjestene, men det er fortsatt mye som må på plass.

– Vi trenger blant annet noen som kan lage mat, og så ønsker vi oss kulturinnslag som sang og musikk. Det hører jo hjemme på en slik kveld, sier Kikut.

Han oppfordrer de som har noe de vil bidra med å ta kontakt med enten han selv eller ordfører Skotte. Når de ser om det lar seg gjøre å få arrangementet opp og gå, vil det være mulig å melde seg på.

– Vi må ha en form for påmelding for blant annet å vite hvor mye mat vi skal beregne. Det er mulig vi må ta en liten deltakeravgift, for å dekke eventuelle kostnader. Vi skal forsøke å få det til å bli et rimelig arrangement likevel, presiserer han, og håper folk vil stille opp for å skape en sosial og fin julekveld på Tunstugu.