Kid i toppsjiktet i unghund-NM

Border Collien Kid kvalifiserte seg til Nordisk nursery etter knallinnsats i unghund-NM.

Kid kvalifiserte seg til Nordisk nursery, etter å ha kommet på 7. plass i årets unghund-NM. Den unge Border Collien var også reserve på Opplands lag til NM for voksne hunder. Her sammen med eier Mali Tungen.  Foto: Karin Mattson

Nyheter

Kid ble kvalifisert til å delta i unghund-NM, eller norsk nursery, ved å gå den høyeste klassen, klasse 3, til over 60 poeng i sommer.

Trå sau

Foruten dette har Kid gått norgesserien denne sesongen, der han har konkurrert mot eliten av voksne hunder. Den unge hunden endte til slutt som første reserve på laget til Oppland som skal til NM. Eier Mali Tungen hadde dermed høye forventninger til den årsgamle hunden, og reiste til Nordland for at Kid skulle få prøve seg mot jevnaldrende hunder.

– Konkurransen gikk i klasse 3 med deling og singling av merkede dyr. Sauen var trå og tung, så forholdene var vanskelige, men Kid taklet det bra og viste styrke til å flytte tung sau, forteller Tungen.

Kid endte til slutt på en 7. plass, i selskap med de beste unghundene i landet, der de fleste var to år

– Jeg er fornøyd da Kid i bunn og grunn er en valp ennå, sier en fornøyd eier.

Årets nordiske nursery går i Norge.

– Men jeg skal jobbe, så vi får ikke stilt, sier Tungen.