Arbeidet med "Ulykkessvingen" fortsetter

Over en måned etter at asfalten var ferdiglagt på den omtalte vegstrekningen ved Hådisletta i Lesja er Stian Brenden Maskinservice tilbake på stedet for ytterligere utbedringer.

Gravemaskina er igjen på plass for ytterlig utbedring av vegstrekningen i Lesja. 

Nyheter

- Vi jobber nå med å legge på en bankett på vegkanten. Dette for at bilister skal ha litt mer å gå på dersom de kjører utfor.

Samtidig jobber de med å legge midtstripe på den nye asfalten. Midtstripen var naturligvis en del av planen, men banketten har kommet i ettertid på bestilling fra Statens Vegvesen.

Ubehagelig opplevelse
Seksjonssjef i Statens Vegvesen, Asbjørn Stensrud, forteller at arbeidet som ble påbegynt i dag er på bakgrunn av tilbakemeldinger fra trafikanter.

- Vi valgte å asfaltere hele vegbredden ut til vegkanten. Vi har fått flere henvendelser fra bilister som opplever dette som ubehagelig, så vi valgte derfor å fylle grøfta med grus, forteller Stensrud, som nevner at det var utfordrende å få til en optimal løsning på utbedring av svingen.

Vegvesenet vil også vurdere en mer permanent løsning til våren, ved å fylle grøfta med pukk og grus.

Legger midlertidig gulstripe
Stensrud forteller videre at det også jobbes med en mildertidig midtstripe på den nyasfalterte strekningen.

- På grunn av temperatur og vær hadde vi ikke mulighet til å gjøre dette tidligere. Vi er avhengig av visse temperaturer for å få det til, forteller seksjonssjefen.

Vegvesenet har også fått negative tilbakemeldinger på dette, og jobber også med midlertidig markering fra og med fredag denne uken. De vil følge opp dette i løpet av vinteren, før de kan komme med en mer permanent løsning her også.