Lesjinger og dovringer i ulvetog i Oslo

Det er snart klart til avmarsj fra Youngstorget til Stortinget for det rovdyrpolitiske fakkeltoget.

Youngstorget fylles av demonstranter før avgang mot Stortinget.  

Nyheter

22 lesjinger og dovringer har i dag reist ens ærend til hovedstaden for å vise hva de mener om å forvaltningen av den norske ulvestammen. Fire busser reiste samlet fra Gudbrandsdalen, til sammen var det seks busser fra Oppland. Blant parolene fra Oppland finner vi: "Stortinget bestemmer" og "Erna må ta ansvar".

– Det er stappfullt på Youngstorget av folk som er klare til å vise sin mening, sier Eirik Sæther fra Lesjaskog.

Han er en av dem som har vært med buss nedover til Oslo.

Når de kommer fram til Eidsvoll plass er vil Hanne Alstrup Velure være en av dem som holder appell, som leder i Utmarkskommunenes sammenslutning (USS).  Leder i Norges bondelag, Lars Petter Bartnes, og Senterpartileder Trygve Slagsvold Vedum er også blant dem som skal fortelle hva de mener.

  Foto: Over 20 lesjinger og dovringer er i kveld i Oslo for å vise sin mening.

 

Mange organisasjoner

Det er Naturbruksalliansen arrangerer rovdyrpolitisk fakkeltog i Oslo, etter at miljøvernministeren på nytt har overprøvd rovviltnemdene i regionene Østfold, Oslo og Akershus og Hedmark sitt vedtak om å forvalte ulvestammen.

– Nok er nok, og vi mobiliserer til tidenes største fakkeltog i støtte og solidaritet til alle bønder som enten har gitt opp eller opplever stadige rovdyrangrep på dyrene sine, skriver Norges bondelag på sine hjemmesider.

Det er mange organisasjoner som står bak Naturbruksalliansen: Norges bondelag, Norsk bonde- og småbrukarlag, Norsk sau og geit, Norskog, Norges skogeierforbund, Glommen skog, Folkeaksjonen ny rovviltpolitikk, Norsk almenningsforbund og NJFF i Hedmark, Oppland, Akershus og Østfold.