Johanne i X-Games

X-Games går av stabelen denne helga, og i kveld/natt skal freeski-utøver Johanne Killi kjøre både Slopestyle og Big Air i Aspen, USA.

Johanne Killi er klar for å gjøre sitte beste i helgens X-Games.  Foto: NOR Freeski/Luke Allen

Nyheter

X-Games i Aspen startet allerede i går og er den mest prestisjetunge konkurransen å vinne i løpet av året for freeski-kjørerne og snowboarderne. Utøverne får invitasjoner til å delta og det er bare de beste som får være med. Johanne Killi har hatt en del konkurranser den siste tiden og er litt usikker før det braker løs fredag kveld.

- Jeg har ikke fått trent så bra som jeg ville inn mot X-Games på grunn av mange konkurranser, så jeg føler meg ikke helt klar, forteller dombåsingen, som er med for fjerde gang i X-Games Aspen.

Mange gode norske prestasjoner

Dette er 18. gang X-Games arrangeres i Aspen, Colorado, og flere norske har gjort det bra disse årene. Snowboarderne Torstein Horgmo, Andreas Ygre Wiig, Ståle Sandbech, Silje Norendal og vår egen Marcus Kleveland har alle flere medaljer fra arrangementet. Ski-kjørerne Andreas Håtveit, Tiril Sjåstad Christiansen og Øystein Bråten har også medaljer fra X-Games. Killi har bronsemedalje i Slopestyle fra X-Games 2016 og 2017, samt en sølvmedalje i Big Air i 2018, men hun tok gull på Hafjell i X-Games Europe i 2017.

- Jeg vil prøve å gjøre det best mulig, selv om jeg ikke har fått trent så bra. Jeg vil hevde meg i toppen, og jeg lengter etter en pallplass, sier Killi.

Litt skadeplaget

Killi har den siste tiden ikke hatt noen alvorlige skader, men sliter med leggene.

- Jeg har ikke noen alvorlig skade, men sliter veldig med vondt i leggene. Det gjør at jeg må ta litt pauser og ikke får kjørt så mye som jeg vil, forteller hun.

Som kjent er Marcus Kleveland skadet og får ikke muligheten til å forsvare sine to gull i Slopestyle fra 2017 og 2018. Andre norske utøvere som stiller til start i Aspen er Ståle Sandbech, Mons Røisland, Fridtjof Tischendorf, Silje Norendal, Øystein Bråten, Ferdinand Dahl, Christian Nummedal og Birk Ruud.

Slopestyle-finalen med Johanne starter 18:00 fredag kveld norsk tid. Big Air-finalen går 03:00 natt til lørdag, så det blir en hektisk dag for dombås-jenta.