Nydelig innvielseskonsert

Søndag kveld var det omsider dags for offisiell innvielse av det nye orgelet i Dombås kirke.

Domkantor Kåre Nordstoga (foran) er godt fornøyd med det nye orgelet i Dombås kirke, og leverte en flott innvielseskonsert som viste spekteret til instrumentet. Orgelbygger Lennart Olofsson (bak) var også tilfreds med resultatet.  Foto: Monica Hjelle

Nyheter

Domkantor Kåre Nordstoga har vært faglig ansvarlig konsulent for orgelprosjektet på Dombås i mer enn fem år, og i kveld leverte han en nydelig innvielseskonsert for en rimelig fullsatt kirke. Fra tonene av Johann Sebastian Bachs preludium i G-dur lød utover kirkerommet, satt publikum bergtatt.

Fellesskapets fortjeneste

Bach fikk også æren av å avslutte konserten, og da siste tone av Passacaglia i c-moll stilnet hen brøt en velfortjent applaus ut. Både konserten og orgelet fikk sin godkjenning fra bygdefolket, for som leder av Dovre kyrkjelege råd, Guri Ruste, sa i sin tale etter konserten, så har det vært store forventninger til det nye instrumentet.