Mange lokale skyttere deltok:

Seier i Lapua cup

Det ble seier i klasse Eldre rekrutt i finalen på Lapua cup, til Marita Brendjord fra Lesja skytterlag.

Tok seieren i klasse Eldre rekrutt: Marita Brendjord (midten) fra Lesja skytterlag tok seieren i klasse Eldre rekrutt, etter stødig finaleskyting sist helg. Her sammen med Anna Aalberg Grønås fra Lillehammer skytterlag og Markus Lauritzen fra Sørskogbygda skytterlag, som kom på henholdsvis andre- og tredjeplass. Foto: Privat 

Nyheter

Cupen er for skyttere i Oppland, Hedmark og Akershus, og består av seks skytinger på hjemmebane, der de fire beste resultatene er tellende. De beste i hver klasse var i år samlet til finale på banen til Stange og Romedal, og Lesja og Dovre var godt representert, med syv skyttere fra Lesja skytterlag, en fra Reinskytten og en fra Dovre og Dovreskog.

Seier for andre år på rad

Marita Brendjord lå på toppen av lista før finalen, med tre ganger 350 og én 349 som sine fire beste skytinger. I finalen starter man imidlertid fra null igjen, og skyter fullt 35-skuddsprogram. De ti siste skuddene, omgangen, skytes annerledes enn på vanlige stevner, ved at man først skyter fem skudd i serie, og deretter ett og ett enkeltskudd. Nok spenning til å skape en viss nervøsitet hos skytterne, vedgår Marita, som sammen med tre andre skyttere i klassen, hadde 249 på innledende skyting.