På tur til Trondheim stoppet Diego innom Dombås med forestillingen sin

"Mannen med den levende kofferten", Diego Belda, reiser rundt og underholder barn og voksne. På fredag ettermiddag tok han turen innom Dombås.

Diego Belda imponerte både barn og voksne med sine sjongleringskunster. 

I kofferten sin hadde han med seg mye rart... 

Publikum fulgte spente med under hele forestillingen. 

Gode balanseferdigheter har han også. 

Han hadde også med seg en spesiell ball som var litt sjenert. 

Diego fanget interessen til både store og små. 

Nyheter

Mannen fra Nesodden var på tur til Trondheim for å turnere, da han bestemte seg for å stoppe innom flere steder på veien.

- Når jeg først skulle reise så langt så tenkte jeg at jeg kunne underholde flere steder, så jeg kontaktet flere bibliotker på veien, forteller Diego.

Imponerende triks
Diego imponerte både store og små med sjonglering og balansekunst. Det var heller ikke mangel på publikum som kom for å se på gratisforestillingen, hvor omtrent 50 personer møtte opp i Dovre Folkebibliotek på Dombås.

I løpet av en drøy halvtime fikk han vist fram en forestilling med variert innhold, som fanget interessen til barna, som ble revet med av hans imponerende triks og engasjement.

Hans lekne personlighet gjorde at barna ble en aktiv del av forestillingen, i stedet for å bare bli sittende og observere.

På turné
"Mannen med den levende kofferten" er en forestilling laget for Barnas Musikkteater, og framføres av Diego Belda, som reiser rundt og framfører i barnehager. Han har også tilbydt seg å framføre på biblioteker, noe Dovre Folkebibliotek takket ja til.

- Jeg liker biblioteker for det er såpass forlkelig. Man får en god blanding av både barn og voksne. Man når et annet publikum og alle slags typer folk, forteller Diego.

Han begyndte å drive med sjonglering på egenhånd i 2002, før det ble heltidsarbeid som freelancer i 2006. Han jobbet også 5 år i barnehage. Han opptrer også sammen med andre musikalske og teatralske grupper, hvor han ofte fremfører for et mer voksent publikum.

- Det blir mye reising og blir værende borte fra dattera mi, men jeg trives med det, sier han.

Skreddersydd for barn
Den pågående forestillingen er laget for barn fra 1 til 6 år, noe Diego mener kan være utfordrende.

- Unger er veldig ærlige, men det kan slå ut begge veier. De første forestillingene ble litt eksperimentering for å se hva som funket og ikke funket. Det kan være vanskelig å fange interessen til de aller minste, men jeg merket at en rolig start på forestillingen fanget oppmerksomheten deres, forteller han.

- Jeg liker å spille for hele aldersspennet, og voksne får frem barnet inni seg når barn er til stede. Man merker at de også blir mer revet med, sier Diego.

På lørdag skal han holde forestilling i Sel, før turen går rett til Trondheim, hvor han skal turnere i flere barnehager.