NM i skiskyting:

Flere Dombås-løpere til NM

I helgen går NM del 2 i skiskyting av stabelen på Liatoppen i Ål samtidig som siste renn i junior-klassene blir arrangert, og flere Dombås-løpere vil ta turen.

Øystein Ulekleiv deltar i NM i skiskyting til helgen.  Foto: Svein Halvor Moe/Arkiv

Nyheter

Vintersesongen er på hell og snøen har startet å smelte, men skiskytterne har fortsatt et viktig renn igjen for sesongen, norgesmesterskapet på Ål. I helgen er det tre konkurranser og siste renn for juniorene i sin cup. Det er normaldistanse, jaktstart og stafett som står på programmet for helgen, og alle de beste skiskytterne i landet er representert. En av Dombås-løperne som skal gå NM er Øystein Ulekleiv.

- NM blir spennende, formen har vært stabil, og treffprosenten har blitt bedre utover i sesongen, så jeg gleder meg, forteller Ulekleiv.

På treningsdagen var det skikkelig sugeføre og mye vind, og da kan farten i sporet være avgjørende.

- Jeg håper på en god dag i løypa og at jeg mestrer vinden, og klarer å være tålmodig når det blåser som verst, sier Ulekleiv.

Varierende på standplass

Ulekleiv har hatt en varierende sesong på standplass, men farten i løypa har vært veldig bra.

- Jeg har lagt mye press på meg selv på skytinga. Etter første del av NM har det gradvis blitt mye bedre skyting, som kanskje er en kombinasjon av at presset er mindre og at jeg har fått terpet mer på konkurranseskyting, forteller han.

- Likevel er jeg veldig fornøyd med det fysiske nivået jeg har vært på i vinter, og det gir tro på at det er mulig å slå til skikkelig, legger Ulekleiv til.

Motivert for neste sesong

Årets sesong går mot slutten og skiskytterne tar snart en velfortjent ferie, men det kan ikke gå lang tid før forberedelsene til neste sesong starter.

- Hvis jeg leverer slik jeg har gjort i siste halvdel av sesongen, så er det mulig å gå internasjonalt. Skiskyting er sammensatt, og basert på det jeg har levert på standplass i vinter, så må jeg tenke annerledes med tanke på treninga til neste sesong. Jeg er hvertfall motivert for å gå på en ny treningssesong etter en april måned med mye fjellturer og avkobling, avslutter Ulekleiv.

I tillegg til Ulekleiv skal Lars Berger gå i seniorklassen for menn. Mari Sverdrup i seniorklassen for damer. Juni Arnekleiv skal gå fellesstart i K20-21, men hun skal også gå i seniorklassen på fredag. Kristoffer Tordhol Sverdrup skal gå fellesstart i M19-klassen på lørdag. Det er ennå ikke klart hvem som går stafettene for Nord-Østerdal som er Dombås IL sin krets.

Programmet for NM del 2 ser slik ut:

Fredag 29. mars:

09:00: Normal, kvinner senior

12:30: Normal, menn senior


Lørdag 30. mars:

08:15: Fellesstart K20-21 år

08:55: Fellesstart M20-21 år

10:30: Jaktstart, kvinner senior

11:45: Jaktstart, menn senior

13:45: Fellesstart K19

14:20: Fellesstart K18

14:55: Fellesstart K17

15:30: Fellesstart M19

16:05: Fellesstart M18

16:40: Fellesstart M17


Søndag 31. mars:

09:00: Stafett, kvinner senior

11:15: Stafett, menn senior