- Ikke rør skolen vår

I går inviterte de til busstur. I dag møtte de mannsterke opp for å markere sitt syn for kommunestyret i Lesja. Foreldre på Lesjaskog protesterer mot at spareprosessen går ut over Lesjaskog skule.

Foreldrene møtte kommunestyrerepresentantene ved inngangen. Her er det Bjørn Magnus Tordhol som kommer til torsdagens møte. 

Nyheter

Torsdag har kommunestyret i Lesja strukturendringer som en sak på sin lange saksliste. Forslaget om å flytte ungdomsskolen fra Lesjaskog til Lesja har fått foreldre i Lesja vest til å reagere.

De ba kommunestyrepolitkerene inn til busstur. Det var kort varsel, men tre politikere møtte opp til bussturen onsdag kveld. Foreldreutvalget på Lesjaskog hadde bedt politikere inn til busstur. Og ikke bare busstur, her skulle skoleruta kjøres med stopp på busslommer. De ville at politikerne skulle kjenne på kroppen hvordan det føles med en skoleveg på en time og ti minutter.

– Jeg skjønner at det må spares. Men det skal ikke være ungene våre det går ut over. Det blir for langt, sier en av initiativtakerne, Kristin Stigen.

Blir skolen på Lesjaksog flyttet til Lesja vil det si nesten to og en halv time i buss hver dag for dem som bor lengst vest.

– Vi må bare applaudere engasjementet, sier Bjørn Magnus Tordhol (Sp) som sammen med Marita Lindbom (Ap) og Stian Lotten (Ap) var de tre som hadde møtt opp.

– Vi må spare, men det skal ikke gå ut over skole. Skolestruktur er det som styrer bosetting, sa Lindbom.

Anna Olea Bakken, Live Thorsplass og Marie Vognild er ungdomsskoleelever på Lesjaskog.  

 

Tre skoleelever hadde også møtt opp.

– Legger de ned skolen er det ingen som vil flytte til Lesja vest, sier Live Thorsplass, som går i 8.klasse på Lesjaskog skole.

Sammen med 10.klassingene Anna Olea Bakken og Marie Vognild var hun til stede for å vise sin mening.

– Tar de ungdomsskolen, så tar de snart barneskolen. Og da tar de alt. Man mister hjembygda si, sier Bakken.

Marie Vognild bor på Lesjaverk, og sier at for henne er ikke avstanden til Lesja avskrekkende.

– Men jeg tenker på de andre. Det kunne ha vært artig med et større skolemiljø, men det blir altfor lang avstand, sier Vognild.

De tre sier at antall elever i klassen ikke har så mye å si. Mange timer har de felles, og det er god kontakt mellom elevene på alle trinn.

– Alle jenter på ungdomsskolen er venner, uansett klasse. Vi er sammen på både skole og fritid, sier de tre.

Langs ruta ned til fylkesgrensa var det over 40 personer som hadde møtt opp langs vegen for å vise støtte.


"Ungene skal ikke betale" var budskapet til dem som hadde møtt fram på Bjorli. 

På Stguflotten bor Lesjas vestlige barn.