Lannem Silje venter føll

Til neste år blir travstjernen Lannem Silje mor for tredje gang.

Lannem Silje skal bli mor for tredje gang, noe eier Ola Skrugstad er godt fornøyd med.   Foto: Arkivfoto

Nyheter

– Lannem Silje tok seg på føllbrunsten i år. Det er bra, for da blir det følling en måned tidligere neste år, sier eier Ola Skrugstad til nettstedet tgn.no.

Hoppa ble inseminert med samme hingst på Asak Hestesenter på Sørumsand, og ble drektig på første forsøk. Føllet Lannem Stella var ikke mer enn en uke gammel da hun ble med mor til Sørumsand. Skrugstad er glad for at neste års føll kommer i slutten av april, eller starten av mai. Det er en måned tidligere enn da Lannem Stella kom til verden.

– Da får de hele sommeren ute, sier Skrugstad.

Lannem Stina var det første føllet til stjernehoppa, hun kom til verden i april 2017, etter at Lannem Silje hadde blitt inseminert med Dotterud Teddy. I juni i år kom Lannem Stella, med Tekno Odin som far. Og nå venter Lannem Silje føll med Tekno Odin igjen.

Lannem Silje la opp travkarrieren i juni i fjor, etter sitt siste løp på Bjerke travbane den 10.juni.

Med 46 seiere på 54 forsøk gikk den ni år gamle hoppa inn i historiebøkene som den helt store stjernen. Hun sørget også for å sette rekord i antall strake triumfer underveis, og travet tiden 1.18.8 - den hurtigste ei kaldblodshoppe har prestert. Under hele karrieren har Tor Wollebæk vært fast kusk.