Dovrefjellmarsjen for femtiende gang

Dovrefjellmarsjen arrangeres tradisjonen tro, første søndag i august.

Dovrefjellmarsjen avsluttes med høyfjellsmesse i Eysteinkyrkja, som også feirer 50 år i år.  Foto: Arkiv

Nyheter

Marsjen har blitt arrangert siden 1970, og går langs kongevegen fra Grønbakken gard øverst i Drivdalen, over Hjerkinnhø og videre ned til Hjerkinn fjellstue og Eysteinkyrkja. Turen er på åtte kilometer og går i lett turterreng. Underveis er det mulig å prøve seg på natursti.

Stor interesse

Interessen for marsjen er stor, og de siste årene har mellom 500 og 1000 deltakere i alle aldre samlet seg for å ta den fine sommerturen i høyfjellet. Deltakerne kommer fra alle kanter av landet.

Påmelding skjer ved start. Førstegangs marsjgjengere får et diplom til minne. Etter tre ganger får man utdelt en Dovrefjellknapp i bronse, etter seks ganger i sølv og etter ti ganger i gull. En flott Dovrefjellvase mottar man når man har gått marsjen 15 ganger, og en større utgave ved 20 ganger. De riktig trofaste vandrerne blir overrakt fat med motiv fra Dovrefjell ved 25, 30, 35, 40, 45 og 50 gangers deltakelse.

Årets marsj er den femtiende i rekken, og dette blir markert med kåseri og musikkinnslag på Hjerkinn. Marsjen avsluttes med høyfjellsmesse i Eysteinkyrkja.