Eysteinkyrkja 50 år:

– Hele Norges fjellkatedral

Lørdag var det 50 år siden Eysteinkyrkja ble vigsla. Det ble markert med feiring fem dager til ende.

Biskop Solveig Fiske var hjertelig til stede under helgens jubileumsfeiring av Eysteinkyrkja. – Det er nok en kirke som betyr mye for mange, sa hun til Vigga.  Foto: Monica Hjelle

Nyheter

Jubileet ble innledet med konsert i Eysteinkyrkja onsdag kveld, der Dovrefjell disharmoniske selskab hadde fått følge av et kammerkor fra Praha. Fredag var det pilegrimsvandring fra Hageseter til Eysteinkyrkja, der hovedtema var jubilanten. Vandringsleder Hans-Jacob Dahl har fulgt Eysteinkyrkja tett de siste 30 årene og ga et godt innblikk i både kulturhistorien i området og Eysteinkyrkjas betydning for dagens pilegrimer. Dagen ble avrundet med et jubileumsforedrag i kirken, ved Gro Steinsland, som ga de fremmøtte en skildring av Dovrefjells historie gjennom 1000 år, og bruken av fjellmassivet i både myter og som et symbol på landets samhold og kraft. Foredraget ble innledet og avsluttet av organist Per Anders Håvelsrud.