Bufast til superfinalen

Avdem Gardsysteri på Lesja er en av tre finalister til Det Norske Måltids konkurranse Årets ost.

Kubbeost, Bufar og Bufast er i finalen om å bli Årets ost.   Foto: Kristin Austigard

Nyheter

Tirsdag ble finalistene i kategoriene Årets kjøtt foredlet, Årets ost og Årets kjøtt klare etter en spennende delfinale i Utskarpen i Nordland. Konkurransen var så knivskarp, at dommerne endte opp med fire finalister i en av kategoriene.

Dagen startet med smaken av nydelige oster fra hele landet, etterfulgt av to kategorier med kjøtt. Finalistene i ost og kjøtt naturell ble klare, etter timer med dommerarbeid hvor juryen var enige om at nivået blant delfinalistene var av ypperste kvalitet.

Foruten osten fra Avdem er Bufar fra Valdresmeieriet og Kubbeost fra Rueslåtten Ysteri finalister i Årets ost.

Avdem gardsysteri er også med blant finalistene i Årets meieriprodukt med sin Rømme. Her er konkurrentene Jordbæryoughurt fra Rawsome i Akershus og Tjukkmjølkis med tyttebær fra Galåvolden Gård i Trøndelag.

Alle de 40 finalistene i Det Norske Måltid 2019 er nå klare, og den store finalen finner sted i Stavanger 10. januar 2020.