Dovrelista trenger støttespillere

Bygdepartiet Dovrelista kom onsdag kveld ut med en pressmelding hvor de sier de trenger støttespillere for å innfri velgernes ønsker.

Dovrelistas ordførerkandidat, Guri Ruste, fikk flest personstemmer og slengere i kommunevalget i Dovre. 

Nyheter

- Valget i Dovre kommune ga tre sterke signal. Velgerne ønsker endring i Dovrepolitikken, de ønsker Dovrelistas ordførerkandidat [Guri Ruste] som ordfører (hun fikk flest personstemmer og slengere) og de ønsker bedre utredning av skolestruktursaken, sier Dovrelista i en pressemelding.

Men ifølge Dovre kommunes valgresultat er det Fred Arne Hessen (H) og Astrid Ruste (Ap) som fikk flest slengere, med 28 hver. Guri Ruste fikk 27 slengere, men forøvrig flest personstemmer med 155.

Dovrelista hevder de kan innfri de overnevnte ønskene fra velgerne, men at de trenger støttespillere etter bruddet med Arbeiderpartiet ble offentliggjort tidligere denne uken.

- Vi har vært i sonderinger med Arbeiderpartiet, og har fått beskjed om at de ikke ønsker å gå i forhandlinger med oss. Vi har gitt Ap følgende signal, om at den viktigste saken for Dovrelista nå er å få utsatt skolestruktursaken for å få utredet flere mulige alternativer, samtidig er økonomi og næringspolitikk viktig, står det i pressemeldingen.

Dovrelistas Magne Botten holder kortene tett til brystet om et eventuelt samarbeid med Dovre Høyre eller Dovre Senterparti, og ønsker ikke å kommentere om det har vært vurdert.

- Dovrelista er villige til å forhandle om alle posisjoner inklusive ordfører. For oss er politiske saker viktigere enn posisjoner. Som ansvarlige politikere ønsker Dovrelista et samlende og godt samarbeidsklima i Dovrepolitikken, sier Botten.