Sølvmedalje til dovreost i oste-VM

Brie med pepper, laget på Dovre ysteri, nådde nest høyeste plassering i oste-VM. Det ble også bronsemedalje til osten Snøhetta.

Flere norske produsenter stiller med sine beste oster under årets oste-VM. Fra TINE og OsteCompagniet deltok 22 oster, der 7 av dem tok medalje.  Foto: TINE

Nyheter

Oste-VM, også kjent som World Cheese Awards, ble denne helgen arrangert i Bergamo i Italia. Mange norske oster deltok, og fikk gode plasseringer. Blant dem var TINEs Brie med pepper og Snøhetta, som blir produsert på Dovre.

Amerikanske Organic Blue Cheese Rogue River Blue ble årets vinner av ostemesterskapet. Det ble til sammen 24 norske medaljer; tre supergull, tre gull, ni sølv og ni bronser. Tre norske oster var blant de 84 ostene som fikk supergull. I fjor var det den norske osten "Fanaost" som vant, da oste-VM ble arrangert i Bergen.