Lesja Bulldozerlag er første vinner av næringsprisen i Lesja

Formannskapet i Lesja valgte tirsdag ut vinneren av Lesja kommunes første næringspris. Valget falt på Lesja bulldozerlag.

Lesja Bulldozerlag vant den første næringsprisen i Lesja. Her representert ved Marius Storhaug Nyløkken, Ann Kathrin Storhaug von Rappe og Lars Erik Torsgård.   Foto: Privat

Nyheter

I en pressemelding sier kommunen at Lesja Bulldozerlag får prisen for å ha skapt mange og varige arbeidsplasser i Lesja.

– Samtidig som det er en bedrift med 70 års historie, så har den hatt evne til å fornye seg og å gå inn i nye markeder. Bedrifta er også med å profilere Lesja langt utover kommunen sine grenser, sier formannskapet i sin begrunnelse. De legger også vekt på at bedrifta er flink til å ta inn lærlinger som gjør at Lesja-ungdom får en god inngang til arbeidslivet.

Næringsprisen i Lesja ble opprettet for å være en påskjønnelse til personer, bedrifter eller organisasjoner som har bidratt til å skaffe nye og varige arbeidsplasser til kommunen. Det står i statuttene at prisen kan også gis til noen som har ytt ekstraordinært bidrag til å trygge og videreutvikle eksisterende næringsvirksomhet. Ideer og prosjekter som kan videreutvikles til voksende og varig virksomhet kan også premieres. De som får prisen skal på en fremtredende måte ha markert seg innen nyskaping, modernisering, profilering, virkning på øvrig næringsliv og involvering i lokalt utviklingsarbeid.

– Lesja Bulldozerlag oppfyller disse kriteriene til fulle, og Lesja kommune er stolt av å ha en slik bedrift i vår kommune, sier ordfører Mariann Skotte.

Hun er også stolt over engasjementet næringsprisen har skapt i kommunen. Det kom inn hele 14 forslag på seks bedrifter eller personer.

– Dette viser at vi har mange gode bedrifter som kan motta prisen framover, sier Mariann Skotte.

Prisen er tenkt å deles ut årlig.

Prisen vil bli delt ut på et næringslivsarrangement etter avtale med Lesja Bulldozerlag ved daglig leder Ann Kathrin Storhaug von Rappe.