Ny avtale sikrer Lesja bilruter bussdrift fram til 2031

Lesja bilruter har i dag signert ny avtale med Oppland fylkeskommune og Opplandstrafikk for drift av bussruter i Lesja og Dovre.

Ola Ulfsby Bottheim i Lesja innkjøpslag og Erik Strand i Opplandstrafikk har undertegnet ny avtale.  Foto: Oppland fylkeskommune

Nyheter

Den nye avtalen gjelder fram til juni 2031. Lesja Bilruter skal ha ansvaret for skoleskyss i Lesja og Dovre, og det ordinære kollektivtilbudet med buss mellom Bjorli og Otta.

– Opplandstrafikk er svært tilfredse med jobben Lesja Bilruter har gjort tidligere, og vi er glade for at vi nå får på plass en langsiktig avtale med en solid lokal aktør, sier Eirik Strand, leder i Opplandstrafikk i en pressemelding.

- Vi er svært godt tilfreds med å ha inngått denne avtalen. Langsiktigheten i avtalen skaper forutsigbarhet med tanke på investeringer, og den trygger viktige lokale arbeidsplasser. Hver dag skal vi gjøre vårt beste for at både reisende og oppdragsgiver skal være fornøyde med jobben vi gjør, sier daglig leder Ola Ulfsby Bottheim i Lesja Innkjøpslag.

Fremforhandlet avtale mellom Oppland fylkeskommune og Lesja Bilruter oppfyller fylkespolitikernes forutsetninger for å fortsette driftsavtalene med mindre distriktselskaper innenfor rammebetingelsene som gjelder i dag.