Fagdag og forestilling til kamp mot seksuelle overgrep

Mandag 25. november kommer dokumentar-teaterstykket "Man er først og fremst menneske – et vitnesbyrd" til kulturhuset på Otta.

Fra forestillingen "Man er først og fremst menneske - et vitnesbyrd" som vises på Otta førstkommende mandag kveld, den 25. november.  Foto: Elin Skjeltorp

Nyheter

I november turnerer teaterstykket i Vest-, Sør- og Øst-Norge med teaterforestilling på kveldstid samt fagdag med foredrag om overgrepstematikk på dagtid.

Under fagdagen på Otta førstkommende mandag skal helsesykepleier og tidligere ordfører i Dovre kommune, Oddny Garmo, delta på ettersnakk sammen med sogneprest Elisabeth Torp på dagtid.

Aimée Kaspersen har regissert teaterstykket som vises på Otta førstkommende mandag.  Foto: Silje Bullgård Photography

- Fagdagen er åpen for alle som er interessert, men målgruppen er folk som jobber med folk. Tematikken er noe som angår oss alle, det er både en samfunnsutfording og et folkehelseproblem, sier frivillig prosjektmedarbeider i Landsforeningen mot seksuelle overgrep (LMSO), Tatjana Breda-Gulbrandsen.

På kveldstid vises teaterforestillingen som tar for seg helt vanlige mennesker som har hatt ulike møter med både politi, helsevesen og rettsstaten Norge. Den viser senvirkninger etter seksuelle overgrep og tanker om psykisk helse.

Forestillingen viser også tall og statistikk om overgrep, men også noen av individene bak tallene, som er nettopp først og fremst vanlige, komplekse og sammensatte mennesker.

Stykket er et samarbeid mellom LMSO og Aimée Kaspersen Produksjoner.