Distriktssendingene til NRK flyttes

Fra 2. januar flyttes distriktssendingene på NRK lenger inn i beste sendetid. 

Programleder i NRK Innlandet Ole Martin Ringlund.  Foto: NRK

Nyheter

Det melder NRK i en pressemelding. Den første TV-sendingen fra NRK Innlandet om kvelden blir heretter etter Dagsrevyen.

Målet er å styrke seingen på distriktsendingene, fordi det er flere som ser på etter Dagsrevyen enn tidligere på kvelden.

– TV-sendingen fra NRK Innlandet klokka kvart på åtte blir 14 minutter lang, og det gir oss bedre plass til å komme innom mange steder i det store fylket vårt, skriver de i pressemeldingen.

Innholdet er pusset opp i en prosess som hele Distrikts-NRK har vært med på. Samtidig er noe som før - hver dag har de videojournalister og team som skal dekke hendelser og bringe rapporter fra området vårt i sine egne og i nasjonale sendinger.

Programlederne ser frem til endringen i distriktsnyhetene. Ole Martin Ringlund har vært med på å forberede nysendinga og er klar:

- Jeg gleder meg til å kunne ha flere gjester i studio og til at direkteteamene våre ute skal få lov til å boltre seg litt mer enn de gjør i dag!

NRK Innlandet har hatt TV-sendinger siden februar 1996, tidligere under navnet Østnytt.

Sendetidene har blitt lagt om noen ganger tidligere, men det er første gang de kommer etter Dagsrevyen.

Fra mandag til torsdag kommer NRK tilbake med et populært tilbud som de hadde tidligere, et reportasjemagasin fra landet rundt – der de også skal levere stoff fra Innlandet.

Kjente fjes og stemmer i NRK Innlandet: programleder Elin Fossum, Marianne Duun Malmo, Hans Andreas Solbakken og Ivar Arne Nordrum.  Foto: NRK