Mildere start på året enn for ti år siden

Mens vi de siste dagene har opplevd plussgrader, blank-is og sørpeføre, var det for ti år siden en ganske annen start på året.

Gradestokken krøp nedover mot 40 minusgrader på nyåret for ti år siden, til stor kontrast fra dagens temperatur.  Foto: Faksimile Vigga nummer 1 2010.

Nyheter

I Vigga den 7. januar 2010 var det tydelig at temperaturene var på vei ned mot 40 minusgrader, også her i Nord-Gudbrandsdalen.

"Det er de neste dagene spådd ned mot 40 minusgrader enkelte steder på Østlandet. Ifølge Yr.no nådde Røros natt til onsdag, i skrivende stund, kaldeste temperatur i Norge så langt i vinter. Da viste temperaturmåleren 41 minusgrader. Dette er imidlertid hele ti grader fra den nasjonale kulderekorden fra Karasjok 1. nyttårsdag i 1886, på 51,6 minusgrader."

Rundt null

I år brakte rundingen av et nytt år knapt nok minusgrader, og det ser ikke ut til at det blir mange av dem i dagene fremover, heller. Det ser likevel ut som om plussgradene slipper taket mot slutten av uka, og nedbøren som kommer, vil komme som snø, ifølge Yr.

Vigga ønsker alle sine lesere et riktig godt nytt år. Husk å tipse oss om smått og stort, også i 2020!