Karantene for alle som reiser ut – forbud mot å komme og overnatte:

Nå stenges Oppdal

Oppdal kommune trosser anbefalinger fra myndighetene og innfører lørdag karantene for alle oppdalinger som reiser utabygdes. Turistbygda forbyr også folk å overnatte i Oppdal den neste uka for å hindre koronasmitte.

Verken inn eller ut: Ordfører Geir Arild Espnes og Oppdal kommune iverksetter strengere tiltak mot koronasmitten  Foto: Pixabay/Walter Knerr

Nyheter

Det er de drastiske tiltakene krisestaben i kommunen med kommuneoverlegene i spissen vil iverksette. Den lokale forskriften ble innført lørdag klokka 12:00 fram til lørdag 28. mars klokka 12.

– Dette gjør vi fordi myndighetene ikke har lyttet til rådene fra hyttekommunene og laget en forskrift med et forbud for hytteeiere som gjorde situasjonen vanskeligere enn før, sier ordfører Geir Arild Espnes til OPP fredag ettermiddag.

Det betyr at oppdalinger som tenker seg til Trondheim de neste dagene – eller besøke noen i Rennebu – må gå rett i karantene når de kommer tilbake til Oppdal. Samtidig nekter Oppdal kommune nå alle tilreisende å overnatte i bygda.

– Dette gjøres rett og slett for å begrense koronasmitten inn i bygda, og vi har hatt tett dialog med Rennebu kommune om dette, sier Espnes.

I forskriften i Oppdal gjøres det unntak fra karantene for de som dagpendler til annen kommune, eller av helsemessige årsaker må dra utenfor bygda til undersøkelser. Med andre ord: Den neste uka er beskjeden til oppdalinger at de ikke skal reise ut. Til alle andre: ikke kom hit hvis du skal overnatte.

– Det er ikke sikkert dette er den beste måten å løse det på. Men det gir oss mulighet til å se om det fungerer eller om vi må gjøre om på ting, sier Espnes.