Tirsdag:

Første smittetilfelle i Lesja og ny person med smitte i Dovre

En ny person er smittet av koronavirus i Dovre, melder krisestaben på sine hjemmesider.

Det er nå to personer med påvist koronasmitte i Dovre kommune.  

Nyheter

Det er kommunelegen som bekrefter at en ny person er smittet, men vedkommende skal ikke være smittet i Dovre. Dette er dermed den andre personen bosatt i kommunen, som er bekreftet smittet.

Noen timer senere kunne krisestaben melde om at første tilfellet av smitte i Lesja er påvist.

– Tiltak er iverksatt og smittespredningen er under kontroll, opplyser de videre.

Totalt har 65 personer blitt testet på Lesja og Dovres felles koronasenter på Dombås. Ingen ble testet tirsdag. Fortsatt er det mellom 200 og 300 personer som sitter i karantene.

– Det er fortsatt rundt 200 personer som har meldt seg frivillig, men vi tar veldig gjerne i mot navn på aktuelle avløsere og helsepersonell, sier Ellen Syse i krisestaben.

Det har kommet oppfordringer om å registrere eventuelle symptomer på helsenorge.no, for å kunne hjelpe Folkehelseinstituttet med å kartlegge hvor mange som kan være syke med koronavirus i Norge.

– Personer som melder fra om mulig smitte blir ikke registrert som smittet hos oss. Dette er en registrering privatpersoner kan gjøre, og vi får ikke informasjon fra denne løsningen. Vi har da heller ingen oversikt over hvor mange i Lesja og Dovre som eventuelt har registrert seg gjennom denne portalen. Vi forholder oss til de offisielle tallene fra Folkehelsedirektoratet og selvsagt smitte som er bekreftet gjennom kommunelegene, sier Syse.

I øyeblikket er det nok smittevernutstyr og testutstyr i Lesja og Dovre. Det har vært skaffet oversikt over en del utstyr hos lokale bedrifter og privatpersoner.

– Dette er noe krisestaben har fokus på, og jobber med kontinuerlig, sier Syse.