Politiet øker aktiviteten i sosiale medier for å nå de unge

Politiet ønsker tettere dialog med ungdommen i Innlandet politidistrikt i forbindelse med koronaviruset og har derfor økt aktiviteten på sine kontoer i sosiale medier.

Politiet øker aktiviteten på sine kontoer i sosiale medier, i forbindelse med koronaviruset.  Foto: Innlandet politidistrikt

Hanne Iren Skjønsberg Fossum jobber som politi på nett i Innlandet politidistrikt.  Foto: Innlandet politidistrikt

Nyheter

Ungdom som har spørsmål rundt situasjonen kan kontakte Innlandet politidistrikt på Messenger. I forbindelse med koronaviruset har mange innbyggere i Innlandet politidistrikt kontaktet oss på e-post, telefon og på Facebook. De fleste henvendelsene har kommet fra voksne.

- Vi vet at det også er mange unge som har spørsmål i denne krevende situasjonen. Derfor er vi bevisst på også å være mer aktive i sosiale medier, sier politibetjent Hege Iren Skjønsberg Fossum som jobber som politi på nett i Innlandet politidistrikt.

Politiet er i dag blant annet på Facebook og Snapchat. På Facebook kan innbyggerne kontakte politiet på Messenger. På Snapchat legges det ut informasjon om aktuelle tema, bilder og videoklipp.

- Vi har en egen nettpatrulje bestående av politibetjenter fra hele Innlandet politidistrikt som følger ekstra godt med i sosiale medier og som er til stede i sosiale medier. Vi jobber med å tilpasse informasjonen til både unge og voksne, sier Fossum.