Lesjaverkingen som ble SS-offiser: Olaf T. Lindvig var Helgas elev

Olaf Trygve Lindvig fra Lesjaverk ble kjendis som «frontkjemper». Det ble skikkelig rabalder da han i 1985 ble hedret for sin innsats som norsk soldat i 1940.

I BERLIN: Olaf Lindvig fotografert foran hotellet som står på tomta som egentlig tilhørte svigerfaren hans - forretningsmannen Olaf Fermann. Lindvig forsøkte i mange år etter Murens fall å få utbetalt konas farsarv.   Foto: Asbjørn Svarstad

Nyheter

Under krigen dukket Olaf T. Lindvigs bilde rett som det var opp i nazi-pressa. Enten sto han stolt som politiminister Jonas Lies adjutant og høyre hånd – eller han befant seg i spissen for uniformerte SS-soldater som også hadde meldt seg frivillig under Adolf Hitlers fane. Den høyreiste Lindvig reiste landet rundt og drev med en pågående form for verving, hvis han ikke befant seg ved fronten.