Råd fra Røde Kors: – Velg hygge framfor lang topptur med barna

Røde Kors har den siste tiden hatt flere utrykninger der foreldre har større turambisjoner enn barna, og råder familier til å vektlegge hygge framfor kilometer.

Røde Kors advarer mot å legge ut på for krevende fjellturer med små barn - slik som over Besseggen.   Foto: NTB SCANPIX

Nyheter

– Det er flott at mange velger å dra på turer sammen med barn i sommer. Samtidig må vi jevnlig hente eller bistå familier som overdimensjonerer turen, sier Kjersti Løvik, landsrådsleder for Røde Kors Hjelpekorps i en pressemelding.

Mange familier ferierer i Norge i sommer, i både fjellheimer og ved fjorder. Røde Kors ber nå turgåere være bevisst turvalget etter en uke og helg med flere redningsoppdrag over hele landet. Mange turgåere har fått problemer etter dårlig vær eller skader, og redningsbåter fra Røde Kors har hatt flere oppdrag.

– Det hender at vi må hente veldig små barn som er på tur med familien. Det er vi voksne som setter dem i situasjoner de ikke har forutsetninger for å mestre og som derfor lett utvikler seg til farlige situasjoner. Gi barna gode mestringsopplevelser, så kan man heller gå Besseggen og ha andre mål når de er blitt eldre og mer turvante, sier Løvik.

Hun presiserer at det er forskjell på situasjoner man takler som voksen og situasjoner man takler som åtteåring.

Så langt i fellesferien har Hjelpekorpset bistått flere familier på tur ved noen av Norges mest populære turistområder.

(©NTB)