Åpner framdørene på bussene igjen

Grunnet smittevernhensyn har framdørene på bussene vært stengt for bruk. Fra førstkommende mandag blir disse åpnet igjen hos flere av bussene i Innlandet, men fortsatt er smittevern viktig.

Velkommen om bord: Nå blir det flere åpne framdører og økt billettering på bussrutene i Innlandet, men Innlandstrafikk presiserer at det er viktig at de reisende fortsatt tar hensyn til smittevernet.  Foto: Innlandet Fylkeskommune

Nyheter

Åpningen av framdørene vil gjøre det enklere å løse billett på mange linjer. Samtlige busser åpnes også for flere sitteplasser.

Det er Innlandstrafikk som ønsker å gradvis tilrettelegge for bedre billettering i bussene, ut fra dagens smitteforhold.

- Dette er viktig for å få inn inntekt og sikre et fortsatt godt kollektivtilbud etter korona. Fra 20. juli vil det være ulike grader av åpning av kollektivtilbudet i Innlandet. Variasjonen går fra åpen framdør og full kontaktløs billettering, til fortsatt stengt framdør og ingen billettering om bord, informerer Innlandstrafikk, som fortsatt anbefaler alle som har mulighet å forhåndskjøpe billett.

Økt billettering

For busslinjer kjørt av Lesja bilruter, Ringebu bilruter, Torpa bilruter, Etnedal bilruter og Snertingdal bilruter, samt alle linjer som kjøres av Vy buss i Hamarregionen, Kongsvinger og Gjøvikregionen, gjelder økt billettering. Dette innebærer at du kan betale med Mobillett, Innlandskort med periode, Innlandskort med og uten autoreise, og billett betalt med kontaktløse bankkort. Det kan ikke betales med kontanter. Alle reisende må igjen vise billett ved ombordstigning.

Åpen framdør

På alle linjer som trønderbilene kjører i Nord-Gudbrandsdal, Valdres, Hadeland og Østerdalen åpnes framdøra. Det åpnes imidlertid ikke for andre billettyper enn de som er godkjent i dag. Det er Mobillett og Innlandskort med periode.

Innlandstrafikk oppfordrer de reisende til å stoppe minst mulig opp hos sjåføren.

- Det blir merket med tape som leder publikum inn i bussen. Fremste seterad vil fortsatt være stengt. Det samme gjelder seter hvor man sitter ansikt mot ansikt. Alle øvrige tiltak som å sperre av sjåfør mest mulig, vaskerutiner og liknende, blir oppretthold, utdyper Innlandstrafikk som fortsatt ber folk om å følge generelle smittevernråd med hensyn til vasking/spriting av hender før og etter busstur, hoste i armkroken, vise hensyn, og ikke reise ved mistanke om sykdom.

Øvrige reiseråd:

  • Benytt sitteplasser før ståplasser
  • Unngå kontakt ansikt til ansikt – sitt skulder ved skulder
  • Hold fortsatt avstand – vis hensyn
  • Ikke reis hvis du ikke må – ta sykkelen fatt eller gå
  • Føles bussen for full – ta ansvar og vent på neste avgang