Pandemien har kostet kommunene i Innlandet 393 millioner kroner til nå

Covid-19 pandemien har gitt kommunene i Innlandet fylke ekstrakostnader tilsvarende 393 millioner kroner.

Dyrt: Covid-19 har kostet kommunene i Innlandet dyrt.  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Nyheter

Det er særlig lønnskostnader som har skutt i været. Alle kommuner har registrert sine kostnader til beredskap, nedstenging og smittehåndtering i forbindelse med pandemien, og oversendte sine regnskap til Fylkesmannen den 31. august. Regnskapene avdekket den voldsomme økonomiske belastningen som kommunene har hatt i forbindelse med Covid-19. Til nå har pandemien kostet kommunene i Innlandet 393 millioner kroner. Av dette er hele 173 millioner kroner lønnskostnader, og av dette utgjør 110 millioner kroner overtid/tillegg og vikarer.