Tre års arbeid snart ferdig:

Signalbygget på tur opp

Etter tre år er lafteforskningshuset på Hjerleid ferdig og på vei opp på sin endelige plassering – godt synlig for alle som kommer på besøk til håndverksskolen.

Mye kunnskap: F.v. Steinar Moldal, Jon Bojer Godal og Henning Olstad hadde ideen og har vært drivkraften bak lafteforskningshuset. Sammen har de samlet over 400 lafteteknikker i bokserien "Om det å lafte".  Foto: Monica Hjelle

Nyheter

Det helt unike laftebygget er et resultat av et lafteforskningsprosjekt som Steinar Moldal fra Hjerleid, sammen med Jon Bojer Godal fra Geitbåtmuseet på Nordmøre og Henning Olstad fra Norsk håndverk i Venabygd hadde ideen til. I bygningen finner man igjen et stort antall lafteteknikker fra hele Norge, som de tre har samlet i bokserien «Om det å lafte». Bygget har blitt satt opp under kurs og samlinger gjennom tre år.