Har du en slik må du bruke den i dag

Lørdag 14. november er siste dagen de gamle tusenlappene er gyldige som betalingsmiddel i Norge.

Denne seddelen går ut som gyldig betalingsmiddel.   Foto: Nils Stian Aasheim/Norges Bank

Nyheter

Nå er det gått ett år siden den nye 1000-kroneseddelen ble satt i sirkulasjon, og innføringen av den nye seddelserien fra Norges Bank går mot slutten. Lørdag 14. november er den siste dagen de gamle 1000-kronersedlene som preges av Edvard Munch er gyldig betalingsmiddel.

– Selv om enkelte banker og butikker fortsatt vil akseptere gamle 1000-kronesedler også etter 14. november, er det bare Norges Bank som er pliktig til å ta imot dem etter denne datoen og sier at alle banker er forpliktet til å tilby løsninger for innskudd og uttak av kontanter, skriver Norges Bank.

Norges Bank er pliktig til å veksle inn de utgåtte sedlene og myntene i ytterligere 10 år etter at de er utgått.

I september varslet de at 6 milliarder kroner er i ferd med å gå ut på dato. Norges Bank skriver at det fortsatt er hele 26 millioner eksemplarer av utgåtte 50-, 100-, 200- og 500-kronesedler som ikke er kommet inn.

Disse sedlene har en samlet verdi på 4,3 milliarder kroner.

Slik ser den nye tusenlappen ut.   Foto: Norges Bank