4 av 10 i Innlandet boikotter fysiske butikker på Black Friday

38 prosent av innbyggerne i Innlandet velger bort fysisk handel til fordel for nettshopping under årets Black Friday. Samtidig svarer 1 av 3 i fylket at de har planer om å bruke minst 3000 kroner på årets største salgsdag.

Rekordmange innlendinger velger nettbutikker framfor fysiske butikker på Black Friday.  Foto: Illustrasjon/Pexels

Nyheter

Funnene kommer frem i en ny, landsdekkende undersøkelse gjennomført av analysebyrået YouGov på vegne av Norges største nettapotek, Farmasiet. Undersøkelsen viser at det kun er et fåtall av innbyggerne i Innlandet som faktisk har planer om å handle i fysiske butikker på Black Friday i år, samtidig som det er rekordmange som har planer om å handle tilbudsvarer på nett.

Ifølge undersøkelsen er det langt flere i Innlandet som vil handle på nett i år enn i fjor.

Av innbyggerne i Innlandet som skal handle på Black Friday svarer 55 prosent at klær og sko er øverst på handlelisten. Tett etterfulgt finner vi elektronikk (54 prosent). Pleie- og skjønnhetsprodukter er det også mange i fylket som har planer om å kjøpe. Så mye som hver fjerde person fra Innlandet som skal handle på Black Friday er på utkikk etter dette.

Undersøkelsen viser videre at hver tredje Black Friday-shopper i Innlandet har planer om å bruke mer enn 3000 kroner på selve dagen, også dette er en sterk økning fra fjoråret.