Måtte evakuere fra familiens bopel:

Dovringen Inge Hage (57) våknet av et høyt smell da skredet i Gjerdrum løsnet

Hage er en av rundt 1300 som ble evakuert den dramatiske natten rett før nyttår. Flere hus forsvant i kvikkleireskredet som krevde 10 menneskeliv. Skredet i Gjerdrum er det mest alvorlige kvikkleireskredet i Norge i nyere tid, og er anslått til å være 300 meter bredt og 900 meter langt.
Nyheter

Ask i Gjerdrum: Huset med rød ring er leilighetskomplekset Inge Hage og familien kjøpte for tre år siden. Det ligger 200 meter unna skredkanten.   Foto: Gorm Kallestad/ NTB / Pool

Kjøpte ny leilighet: Inge Hage (57) fra Dovre og familien fikk ikke komme inn huset sitt før det var gått en måned. Da hadde de allerede kjøpt seg ny leilighet for å få et normalt sted å bo. De føler de vil ha flere svar før de vurderer å flytte inn igjen.   Foto: Privat

En og en halv måned etter katastrofen har Hage og familien enda ikke flyttet tilbake til boligen sin, som ligger 200 meter fra skredkanten.