Frykter stort trykk på norske veier i påsken

Frykten stammer i stengte landegrenser. – Dessverre er store utfartsdager forbundet med mange trafikkulykker og påsken er ikke et unntak.

Dårlig kombinasjon: Ulykker og påsketrafikk hører dessverre sammen.  Foto: Jaromír Kavan/Unsplash

Nyheter

Mange legger om planene de tradisjonelt har hatt i påskeferier.

Tre omkom i fjor

Men fordi det ikke er hytteforbud, er sjansen stor for mye trafikk på veiene.

– Det er vanskelig å spå hvor nordmenn vil tilbringe påsken i år. Siden regjeringen åpner for å reise på hytter og andre overnattingssteder med familien samtidig som de fraråder å ta kollektivtrafikk i påsken, er det ikke unaturlig at mange vil kjøre bil dit de skal, sier Ingrid Trømborg, kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk.

Erfaringer viser at det skjer mange ulykker i ferier fordi det er større trafikk på veiene.

– Påsketrafikken og ulykker hører dessverre sammen. I fjor mistet tre personer livet i påsketrafikken, det samme som året før. Vi håper selvfølgelig at ingen opplever å miste noen i trafikken i år og ber innstendig om at alle som beveger seg i trafikken tar det med ro og viser hensyn til alle andre som også er på veiene, sier Trømborg.

Pakk trygt

Med den klassiske hytteferien krever det ofte mye bagasje for familier på tur. Trygg Trafikk anbefaler at alle pakker biler tryggest mulig.

– Pakk de tyngste gjenstandene nederst og inntil bakseteryggen. De lettere gjenstandene kan du plasser oppå det tyngste eller i en takboks. Pass alltid på at sjåføren har god sikt også bakover, sier Trømborg.

I en av tre alvorlige trafikkulykker er uoppmerksomhet hos fører en medvirkende årsak til ulykken.